image1 image2 image3

Vooraankondiging Herdenkingsbijeenkomst 3 juni 2018

Op zondag 3 juni 2018 organiseert de Stichting Eregraf Stijkelgroep een herdenkingsbijeenkomst op begraafplaats Westduin in Den Haag om stil te staan dat 75 jaar geleden, 32 leden van de Stijkelgroep te Berlijn-Tegel zijn gefusilleerd.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

  • 11.00 uur Ontvangst op begraafplaats Westduin met koffie/thee etc.
  • 11.45 uur Toespraak in de aula door Jaap Smit, Commissaris van de Koning van Zuid-Holland en tevens vicevoorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei
  • 12.05 uur Poppentheater voor jong en oud met als thema verzet (het jaar 2018 is immers uitgeroepen tot het Jaar van Verzet)
  • 12.30 uur Kranslegging bij het Stijkelmonument en officiële onthulling informatiebord
  • 13.00 uur Ontvangst in restaurant Taverne Meer en Bosch met buffetlunch

Het Verzetsmuseum te Gouda zal, in het kader van het Jaar van Verzet, van half maart tot half juni een tentoonstelling houden over de Stijkelgroep. Een deel van deze tentoonstelling zal worden getoond in de Taverne Meer en Bosch, tijdens onze lunch. Uiteraard bent u van half maart tot half juni van harte welkom in het Verzetsmuseum om de volledige expositie te bekijken. Mocht u nog attributen in uw bezit hebben die relevant zijn voor de Stijkelgroep, dan wordt het zeer op prijs gesteld als u die tijdelijk ter beschikking wilt stellen aan het Verzetsmuseum (0182-520385).

Er zal bij beide locaties voor voldoende parkeergelegenheid worden gezorgd.

Nadere informatie over de herdenking en in het bijzonder over de logistieke aspecten, zal eind maart/begin april bekend worden gemaakt.

© Stichting Eregraf Stijkelgroep 2018