image1 image2 image3

Op zondag 3 juni 2018 organiseert de Stichting Eregraf Stijkelgroep een herdenkingsbijeenkomst op begraafplaats Westduin in Den Haag om stil te staan dat 75 jaar geleden, 32 leden van de Stijkelgroep te Berlijn-Tegel zijn gefusilleerd.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 11.00 uur Ontvangst op begraafplaats Westduin met koffie/thee etc.
  • 11.45 uur Toespraak in de aula door Jaap Smit, Commissaris van de Koning van Zuid-Holland en tevens vicevoorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei
  • 12.30 uur Kranslegging bij het Stijkelmonument en officiële onthulling informatiebord
  • 13.00 uur Ontvangst in restaurant Taverne Meer en Bosch met buffetlunch

Het Verzetsmuseum te Gouda zal, in het kader van het Jaar van Verzet, van half maart tot half juni een tentoonstelling houden over de Stijkelgroep. Een deel van deze tentoonstelling zal worden getoond in de Taverne Meer en Bosch, tijdens onze lunch. Uiteraard bent u van half maart tot half juni van harte welkom in het Verzetsmuseum om de volledige expositie te bekijken. Mocht u nog attributen in uw bezit hebben die relevant zijn voor de Stijkelgroep, dan wordt het zeer op prijs gesteld als u die tijdelijk ter beschikking wilt stellen aan het Verzetsmuseum (0182-520385).

Dit is een besloten bijeenkomst, alleen voor nabestaanden en genodigden.

Er zal bij beide locaties voor voldoende parkeergelegenheid worden gezorgd. Wel is het belangrijk om aan te geven of u met de auto komt. Wij sturen u dan een speciaal vignet dat u voor de voorruit dient te plaatsen, zodat u door verkeersregelaars naar de vrijgehouden parkeerplaatsen kunt worden geleid.

Wij kijken er naar uit om u op 3 juni a.s. te mogen begroeten

 

© Stichting Eregraf Stijkelgroep 2024

Privacyverklaring