image1 image2 image3

Nieuw boek over de Stijkelgroep

Graag vestigen wij uw aandacht op een nieuw verschenen boek over de Stijkelgroep met de titel 'De Stijkelgroep – Een mislukt avontuur met dramatische gevolgen- geschreven door de heer drs. W. de Vreugd'. De heer de Vreugd heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de Stijkelgroep. Niet alleen in de grote archieven, maar hij heeft ook vele nabestaanden bezocht in zijn speurtocht naar de feiten rond de Stijkelgroep. Dit uitgebreide onderzoek heeft geleid tot een boek met 410 pagina’s, waarin de vele gebeurtenissen rond de Stijkelgroep beschreven worden. De heer de Vreugd is een neef van Annie Hoek-van Duyn de echtgenote van Maarten Hoek.

Het boek heeft een focus op Han Stijkel en de groep die rechtstreeks met hem in contact stond en beslaat het tijdvak van voor de oorlog tot en met de herbegrafenis, het proces tegen de verraders Wezel en van Dam en het tot stand komen van het monument met het beeldje. De heer de Vreugd heeft het uitkomen van het boek net niet meegemaakt, want hij overleed op 14 november 2018. De uitgave van het boek is verzorgd door de zus van Wim de Vreugd, mevrouw A. de Vreugd, die deze toch zware taak op zich genomen heeft ten tijde van de ziekte van haar broer.

Het boek is een waardevolle en zeer gedetailleerde aanvulling op de eerdere publicaties over en rond de Stijkelgroep. Het boek is te bestellen bij mevrouw A. de Vreugd via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

© Stichting Eregraf Stijkelgroep 2024

Privacyverklaring